E-mobilnost

Energija će biti ključni resurs budućnosti. Sve više domaćinstava se oslanja na obnovljive izvore energije a upotreba električnih vozila se povećava iz godine u godinu. E-mobilnost više nije rezervisana samo za budućnost i zahvaljujući stalnom porastu broja novih modela električnih  automobila konačno je postala stvar sadašnjosti.

Punjač kao komunikacioni centar

Umrežavanje punjača, njegova integracija u pametne kuće ili u back-end sisteme i povezivanje fotonaponskih sistema je ono što čini našu ponudu od posebnog interesa za budućnost. Punjač je komunikacioni centar za inteligentno kontrolisanje potrošnje. Zahvaljujući različitim komunikacionim priključcima (USB, RS-485, LAN, VLAN, GSM, PLC), punjači mogu da se integrišu u postojeće backend, centralne sisteme i pametne kuće. Oni polažu temelje za praćenje, kontrolu, upravljanje inteligentnog opterećenja, aranžmana za naplatu i kompleksne regulacije električnog vozila u zavisnosti od drugih potrošača. Jednostavno i inteligentno!

Uređaj koji sve može

Rešenje za E-mobilnost je više nego „samo“ stanica za punjenje. Ona je  inteligentna i opremljena brojnim funkcijama i komunikacionim standardima. Ne omogućava samo punjenje, već i kontrolu, komunikaciju i mrežu. Upravo to omogućava svima mnoge prednosti – bez obzira na to da li su energetski snabdevači, operateri flota ili vlasnici e-automobila..

Iskustvo zlata vredno

Uspeli smo jer smo upakovali naše veliko znanje u energetici sa višegodišnjim iskustvom i znanjem inženjeringa automatike. I već od 2015. godine, infrastruktura za e-mobilnosti je sastavni deo naših proizvoda i usluga. Osim toga, naša stručnost na polju bezbednosne tehnologije i na polju drugih rešenja konstantno utiče na razvoj koji omogućava da ispunimo različite zahteve za infrastrukturu e-mobilnosti.

Preuzmite našu aplikaciju EMobility

Imate pitanje?

Popunite kontakt formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku!