Serbian
Bosnian
Croatian
Macedonian
Serbian

Kada se projektuje ili instalira sistem za tehničku zaštitu objekta mora se voditi računa o strukturalnim i estetskim karakteristikama svakog pojedinačnog objekta. Instaliranje ovakvih sistema često zahteva skrivanje instalacionih cevi i kablova iznad plafona, ispod podignutih podova, kroz razna udubljenja u zidovima, ventilacione kanale i sl.

Svaka aplikacija je zaseban izazov: muzeji, galerije, arhive, zatvori, IT sektori, skladišta, fabrike i mnoge druge. U onima u kojima se estetika i ornamenti ne smeju narušavati mora se posebno voditi računa da sistem tehničke zaštite bude diskretan. On je svakako poželjan ali je takođe poželjno da je nenametljiv. U prostorima kao što su zatvori tehnička zaštita mora da postigne kompromis između sigurnosti i rizika od vandalizma ili izazivanja povreda kod zatvorenika, a naročito je problematično održavanje sistema tehničke zaštite. IT sektori nose posebno veliki rizik od požara te se u ovakvim aplikacijama naročita pažnja mora posvetiti detekciji požara u najranijoj fazi, najviše zbog otežanih okolnosti da se precizno i brzo utvrdi tačan uzrok i izvor požara. Različitosti i specifičnosti kada su u  pitanju fabrike i skladišta su mnogobrojne i nemoguće ih je i pobrojati na ovoj našoj stranici.

Zbog svega navedenog, sistemi tehničke zaštite se "kroje po meri" klijenta. Oni nisu uvek omiljena investicija, i vrlo često je investitori odlažu i svode na najmanju moguću meru, ali ako ih nemate u trenutku kada Vam zatrebaju, štete daleko prevazilaze vrednost investicije.

Zato, obratite se stručnim licima i pronađite rešenje za svoje potrebe u sistemima tehničke zaštite objekata i vozila. Spectra d.o.o. će sa zadovoljstvom pristupiti obradi svakog Vašeg zahteva i uvek ćete dobiti mogućnost izbora nekog od ponuđenih rešenja.